Nabeel Qureshi: Etsin Allahia löysin Jeesuksen.

Kirjoittaja Janne Saarela

Kirja jakautuu 10 osaan ja siinä on 53 lukua. Kirja on kirjoittajan henkilökohtainen tarina siitä miten muslimiperheen lapsi päätyy vuosia kestäneen älyllisen etsinnän ja muutaman yliluonnollisen unen kautta Jeesuksen seuraajaksi.

Kirjasta jäi itselleni mieleen kaksi maininnan arvoista asiaa. Ensinnäkin kirja on loistava opas Islamin tuntemiseen. Monet Islamiin, koraaniin ja Muhammadiin liittyvät tosiasiat käsitellään keskusteluiden muodossa. Tämä on melko lukijaystävällinen tapa oppia uusia asioita. Aista tuntuvat hyvin aidoilta, koska kirjassa vilahtelee ainakin alkusivuilla melko tiuhaan tahtiin erilaiset arabiankieliset lauseet ja ilmaisut, jotka on selitetty kirjan takaosan sanastossa.  

Toiseksi kirja päästää lukijan näkemään mikä vaikutus apologetiikalla ihmisten elämään voi parhaimmassa tapauksessa olla. Nabeelin tie kristityksi alkaa siitä, kun hän ystävystyy David-nimisen kristityn kanssa, joka osaa perustella uskonsa järkiperäisesti, heittäen samalla haasteen Nabeelille. Kirjassa on kuvattu useampi keskustelu, jossa eri taustoista tulleet ihmiset ovat kerääntyneet milloin Muhammadin, milloin Jeesuksen ylösnousemuksen ympärille. Mainittakoon, että kuuluisa Jeesuksen ylösnousemus -expertti Gary Habermas tupsahtaa mukaan yhteen tällaiseen tapaamiseen!

Kirjan loppuosa kuvaa sitä valtavaa kamppailua, jonka hartaan perheen muslimi joutuu tekemään. Jeesuksen varoitus siitä, että uskomme suurimmat viholliset nousevat omasta perheestä toteutuu kirjaimellisesti Nabeelin elämässä. 

Nabeel kuului Ravi Zachariaan luotsaamaan järjestöön ja hän kulki monissa paikoissa julistamassa evankeliumia Jeesuksesta, todellisesta Jumalasta. Hän myös debatoi useasti merkittävien muslimien, kuten Shabir Allyn kanssa. Näitä kohtaamisia on mahdollista katsoa YouTubesta. Ikävä kyllä hän nukkui pois syksyllä 2017 pitkän sairauden uuvuttamana.

Pisteet PerusSanomalle kirjan suomentamisesta!